Synopsis

Op 5 augustus 2022 overleed voormalig VUB-rector en inspirator voor velen, Caroline Pauwels. In 2019 ging ze in het boek ‘Wonderlust. De kunst van een mooi leven’ in gesprek met Pat Donnez en Jean Paul Van Bendegem. Als eerbetoon voegden beide gesprekspartners een proloog en een epiloog toe aan de nieuwe druk van Wonderlust waarin ze vertellen over hun ontmoetingen met Caroline en de onuitwisbare indruk die ze op hen en de wereld heeft achtergelaten.

Je kunt honderden redenen verzinnen om witheet van woede en verontwaardiging overhoop te liggen met de wereld. Elke dag. Wie bedenkt het om als president van de grootste democratie van de wereld elke dag gemiddeld vijftien onwaarheden of leugens uit zijn tweets te schudden en daar nog mee weg te komen ook. Naast de verontwaardiging is er ook zoiets als haar – schromelijk verwaarloosde – tweelingzusje, de verwondering. Als Wonderlust al een verborgen ambitie koestert, dan is het om je aan te raken met die ene brandende begeerte: verontwaardig je, jawel, maar vooral, verwonder je. 

In Wonderlust brengen Caroline Pauwels, Jean Paul Van Bendegem en Pat Donnez spelregels aan voor een mooier leven. Leef het leven in het volle besef van de eindigheid, koop altijd dure schoenen in de uitverkoop en neem nooit een paraplu mee, ook en zeker niet als het regent.

Table of contents

  Table of contents

Specifications

Title
WONDERLUST
Author(s)
Pat Donnez , Jean Paul Van Bendegem , Caroline Pauwels
ISBN
9789057189005
Publication date
25-05-2023
Pages
200
Language
Dutch

Pat Donnez

Pat Donnez is journalist, auteur en bekroond radiomaker en presentator op Klara (VRT).

More about Pat Donnez

Jean Paul Van Bendegem

Jean Paul Van Bendegem (1953) is emeritus hoogleraar aan de VUB. Als wiskundige en filosoof probeert hij de wereld te begrijpen. Hij is de auteur van onder andere Wijs, grijs en puber, Hamlet en entropie en Wonderlust, tezamen met Pat Donnez en Caroline Pauwels. 

More about Jean Paul Van Bendegem

Caroline Pauwels

Caroline Pauwels  (23 juni 1964 – 5 augustus 2022) studeerde filosofie en communicatiewetenschappen en promoveerde tot doctor in de communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze was directeur van SMIT, een onderzoekscentrum dat zich specialiseert in de studie van informatie- en communicatietechnologieën. In 2016 werd Caroline Pauwels verkozen tot rector van de Vrije Universiteit Brussel.

More about Caroline Pauwels

You may also be interested in ...

Philosophies, ideologies, and religions
CLASH

Hans Claus

Show details
Philosophies, ideologies, and religions
A QUESTION OF TRUTH

Joke Bauwens & Vincent Ginis & Trisha Meyer & Bart Van Kerkhove & Karl Verstrynge

Show details
Philosophies, ideologies, and religions
ONS LEVENSEINDE HUMANISEREN

Wim Distelmans & Hugo Van den Enden

Show details
Philosophies, ideologies, and religions
LOGES IN HET WAASLAND IN DE NEGENTIENDE EEUW

Mario Hoste & Eddy Michotte

Show details
Philosophies, ideologies, and religions
DIALECTIEK VAN DE GRIEKSE VERLICHTING

Koenraad Verrycken

Show details
Philosophies, ideologies, and religions
CANNABIS ALS MEDICIJN

Patrik Vankrunkelsven

Show details