VAN KLIMAATVERANDERING NAAR SYSTEEMVERANDERING (HERZIENE EDITIE)

Een veelzijdige blik op een complexe globale uitdaging

Sara Vicca
Ann Crabbé

Study books

Synopsis

Klimaatverandering vormt een van de grootste maatschappelijke en wetenschappelijke uitdagingen van de 21ste eeuw en mogelijk uit de menselijke geschiedenis. De impact ervan zal overal ter wereld en in uiteenlopende facetten van het maatschappelijk leven voelbaar zijn. Ook de oplossingen voor en aanpassingen aan de klimaat verandering zullen dus van vele sectoren en disciplines moeten komen. De herziene editie van Van klimaatverandering naar systeemverandering biedt een brede en actuele kijk op de klimaatproblematiek. Naast de fysische oorzaken en gevolgen van klimaatverandering wordt ook duidelijk gemaakt waarom een snelle transitie naar een klimaatneutrale maatschappij wenselijk is voor mens en milieu, op sociaal en op economisch vlak. Oplossingen voor het klimaatprobleem worden bekeken vanuit technologisch, ecologisch, economisch en sociaal perspectief.

Table of contents

  Table of contents

Specifications

Title
VAN KLIMAATVERANDERING NAAR SYSTEEMVERANDERING (HERZIENE EDITIE)
Author(s)
Sara Vicca , Ann Crabbé
ISBN
9789461173324
Publication date
16-08-2022
Language
Dutch

Sara Vicca

Sara Vicca is bioloog, verbonden aan het Global Change Ecology onderzoeksexcellentiecentrum van de Universiteit Antwerpen. Ze doet onderzoek naar de koolstofcyclering in natuurlijke ecosystemen en naar natuur-gebaseerde oplossingen voor klimaatverandering. Sara Vicca en Ann Crabbé zijn coördinator en docent van het korfvak KLIMAATVERANDERING, een interdisciplinair opleidingsonderdeel dat universiteitsbreed wordt aangeboden aan studenten van de Universiteit Antwerpen. Met bijdragenvan Tine Compernolle, Ann Crabbé, Marc Craps, Dirk De Bièvre, Tim Goedemé, IvanJanssens, Loubna Ou-Salah, Tim Soens, Sebastian Sterl, Stijn Temmerman, WimThiery, Wouter Vandenhole, Josefine Vanhille, Gert Van Hecken, Steven VanPassel, Lore Van Praag, Gerlinde Verbist en Sara Vicca.   

More about Sara Vicca

Ann Crabbé

Ann Crabbé is socioloog en beleidswetenschapper, verbonden aan het departement Sociologie van de Universiteit Antwerpen. Ze doet onderzoek naar klimaatadaptatiebeleid (overstromingen en droogte) en is bijzonder geïnteresseerd in klimaatgovernance en klimaatrechtvaardigheid.Sara Vicca en Ann Crabbé zijn coördinator en docent van het korfvak KLIMAATVERANDERING, een interdisciplinair opleidingsonderdeel dat universiteitsbreed wordt aangeboden aan studenten van de Universiteit Antwerpen. Met bijdragenvan Tine Compernolle, Ann Crabbé, Marc Craps, Dirk De Bièvre, Tim Goedemé, IvanJanssens, Loubna Ou-Salah, Tim Soens, Sebastian Sterl, Stijn Temmerman, WimThiery, Wouter Vandenhole, Josefine Vanhille, Gert Van Hecken, Steven VanPassel, Lore Van Praag, Gerlinde Verbist en Sara Vicca.   

More about Ann Crabbé

You may also be interested in ...

Climate, sustainability, and energy
STAAT DE WERELD IN BRAND?

Mathieu Blondeel & Moniek de Jong

Show details
Climate, sustainability, and energy
CONSUMEREN ALS KONIJNEN (HERZIENE EDITIE)

Soumaya Majdoub

Show details
Climate, sustainability, and energy
WIJ, AARDE

Manuel Sintubin

Show details
Climate, sustainability, and energy
WAAROM GELE HESJES NIET MET EEN BAKFIETS RIJDEN

Wim Van Lancker & Adeline Otto

Show details
Climate, sustainability, and energy
WATER

Marc Van Molle

Show details
Climate, sustainability, and energy
THE FUTURE POLAR BEAR

Louis Beyens & Rinie van Meurs

Show details