Synopsis

Ter gelegenheid van haar tiende verjaardag in 2013 wil de Universiteit Antwerpen haar omvangrijke collectie van moderne en hedendaagse kunst in de kijker stellen. ‘Kunst op de Campus’ is verspreid over de vier campussen. Op die verschillende locaties kunnen studenten, professoren, onderzoekers, assistenten, het administratieve en technische personeel en alle bezoekers in contact komen met de collectie. De universiteit doet dat vooreerst als verfraaiing van de ruimte, maar niet enkel daarom. Ze wil met deze kunstwerken mensen ook uitdagen, hen vragen doen stellen over de zin en het verloop van het leven, verwondering oproepen. Het opbouwen van een verzameling is een doelbewuste strategie van de universiteit. Daartoe beschikt zij over een zeer gedreven commissie met mensen uit alle geledingen van de universiteit die de kunstwereld kennen en op de voet volgen.

Dit boek geeft een beeld van de boeiende verzameling die de universiteit in haar bezit heeft. De lezer zal uiteenlopende stijlen en kunstvormen aantreffen. Grote namen van Europese topartiesten, sleutelfi guren uit de recente kunstgeschiedenis, wisselen af met die van jonge, veelbelovende kunstenaars. Dit kunstboek is een subjectieve selectie uit de meer dan duizend werken van honderden gekwalificeerde kunstenaars.

De geselecteerde werken werden kort omschreven en geduid. De foto’s geven bewust niet alleen het kunstwerk weer, maar ook de ruimte waarin het geplaatst werd. Want de universiteit is ook fier op haar gebouwen. Door de kunst krijgen het personeel, de studenten en de bezoekers een soort van thuisgevoel. De kunst zorgt voor verfraaiing, maar tevens voor respect en confrontatie.

Specifications

Title
KUNST OP DE CAMPUS
ISBN
9789057183324
Publication date
04-10-2013
Language
Dutch

You may also be interested in ...

Art, culture, and design sciences
FASHION +

Dirk Reynders & Marie Geneviève Cyr

Show details
Art, culture, and design sciences
MASCULINITIES+

Dirk Reynders & Hilde Van den Bulck

Show details
Art, culture, and design sciences
PIET LEPPENS, FOTOGRAAF

Johan Swinnen

Show details
Art, culture, and design sciences
DE ROEPING VAN KUNST

Jean Van Houtte & Barbara Segaert & Helma De Smedt

Show details
Art, culture, and design sciences
PAUL GILSON

Kurt Bertels

Show details
Art, culture, and design sciences
FILM. EEN GESCHIEDENIS

Kevin Smets

Show details