FARMACOLOGIE VOOR VROEDVROUWEN (DERDE EDITIE)

Gilles Faron
Dominique Bayot

Study books

Synopsis

Deze derde uitgave is volledig herzien door de auteurs en bevat nieuwe figuren en een update van de wetenschappelijke informatie. Farmacologie voor vroedvrouwen is een onmisbaar instrument bij het voorschrijven van medicatie door vroedvrouwen. Vroedvrouwen spelen een steeds grotere rol bij het zelfstandig begeleiden van zwangerschappen. Het is dan ook een noodzaak dat ze op de hoogte zijn van de interacties van de zwangerschap met medicatie en van de invloed van geneesmiddelen op de zwangerschap. De lijst van geneesmiddelen die ze mogen voorschrijven is beperkt, maar de kennis die van hen verwacht wordt is dat allerminst. Dit handboek is opgezet als een praktische leidraad voor de dagelijkse praktijk. Het richt zich zowel op vroedvrouwen die een basisopleiding volgen als op gediplomeerde vroedvrouwen die een specifieke opleiding moeten volgen om dezelfde bevoegdheden te krijgen. De farmacologie die aan bod komt in dit boek laat niet enkel toe dat vroedkundigen op een zelfstandige manier de normale zwangerschap en de normale bevalling begeleiden, het boek bevat bovendien een uitgebreide farmacologische kennis over een brede waaier aan farmaca die vaak worden gebruikt tijdens de zwangerschap. De informatie is up-to-date en waar mogelijk evidence based. Het boek past dan ook in de hedendaagse gezondheidszorg, waar gestreefd wordt naar een protocollair handelen met uniforme afspraken. Dit boek richt zich tot studenten vroedkunde, vroedvrouwen die de aanvullende cursus volgen om het recht op voorschrijven te verwerven en studenten geneeskunde.

Table of contents

  Table of contents

Specifications

Title
FARMACOLOGIE VOOR VROEDVROUWEN (DERDE EDITIE)
Author(s)
Gilles Faron , Dominique Bayot
ISBN
9789057189043
Publication date
20-10-2019
Language
Dutch

Gilles Faron

Prof. dr. Gilles Faron is kliniekhoofd verloskunde in het UZ Brussel en docent farmacologie aan de Erasmushogeschool Brussel.

More about Gilles Faron

Dominique Bayot

Dr. Dominique Bayot is werkzaam in de kliniek Sint-Anna Sint-Remi en is eveneens docent farmacologie aan de ISEI Leonard Hogeschool in Brussel.

More about Dominique Bayot

You may also be interested in ...

Education
KWALITATIEF ONDERZOEK VOEREN IN DE PRAKTIJK

Jasmien Bougrine & Lars Breuls

Show details
Education
STATISTICS FOR THE SOCIAL SCIENCES - 2ND EDITION

Pieter-Paul Verhaeghe

Show details
Education
DIVERSITEIT IN HET HOGER ONDERWIJS

Reinhilde Pulinx & Mieke Schrooten & Elke Emmers

Show details
Education
ARABIC LANGUAGE CLASSES FOR ALL, NIV.2 - TEACHER BOOK

Sami Azar & Mujahed Hattab

Show details