DE ORGANISATIE VAN DE SPORT IN VLAANDEREN (VIJFDE HERZIENE EDITIE)

Veerle De Bosscher

Study books

Synopsis

Het belang van sport en bewegen was nooit eerder zo nadrukkelijk aanwezig in onze maatschappij. De sportsector is continu in verandering en staat voor maatschappelijke uitdagingen. Dit boek geeft een overzicht van de organisaties en structuren in de sport in Vlaanderen, lokaal, regionaal, nationaal en internationaal en hoe deze zich tot elkaar verhouden. Het geeft inzicht in beleid en de achterliggende processen die mede het sportbeleid bepalen. Het gaat voorts dieper in op de wettelijke bepalingen vanuit de overheid en de private (georganiseerde) sportsector.


De organisatie van de sport in Vlaanderen is bedoeld als handboek voor studenten in sport, lichamelijke opvoeding, sportmanagement. Het richt zich ook uitdrukkelijk tot beleidsbetrokkenen, professionals en iedereen geïnteresseerd in de organisatie van sport en het sportbeleid in Vlaanderen en internationaal. Het werk wordt regelmatig geüpdatet aan de gewijzigde beleidscontext. 

Table of contents

  Table of contents

Specifications

Title
DE ORGANISATIE VAN DE SPORT IN VLAANDEREN (VIJFDE HERZIENE EDITIE)
Author(s)
Veerle De Bosscher
ISBN
9789461174475
Publication date
08-02-2023
Pages
240
Language
Dutch

Veerle De Bosscher

Veerle De Bosscher  is professor in sportbeleid en management aan de Vrije Universiteit Brussel, bij de onderzoeksgroep SPLISS (Sports Policy factors Leading to International Sporting Success), een wereldwijd netwerk van meer dan 60 onderzoekers en 40 beleidsmakers in 20 landen. Haar expertise situeert zich in beleidsevaluatie, jeugd- en topsportbeleid, benchmarking en competitiviteit. Ze publiceerde 16 boeken, schreef meer dan 100 artikels in peer reviewde tijdschriften en boeken, gaf meer dan 200 (internationale) congrespresentaties, en meer dan 50 presentaties als keynote spreker wereldwijd. Veerle adviseert regelmatig het Vlaams-, Nederlands- en international sportbeleid. Ze is lid van de stuurgroep Topsport Vlaanderen, adviserend lid van de Nederlandse sportraad, jurylid topsport voor de stad Antwerpen. Verder is ze board member van het European Sport Management Quarterly (ESMQ) en was co-editor van het International Journal of Sport Policy and Politics.

More about Veerle De Bosscher

You may also be interested in ...

Education
GAME CHANGER (ENG)

Koen Timmers

Show details
Education
VOORBIJ TRANSNATIONALE ADOPTIE

Sophie Withaeckx & Atamhi Cawayu & Chiara Candaele

Show details
Show details
Education
WAT ALS?

Niel Hens & Christel Faes

Show details
Education
GAME CHANGER (NL)

Koen Timmers

Show details
Education
TIME REVEALS EVERYTHING

Theun Pieter van Tienoven & Joeri Minnen & Bram Spruyt

Show details