lees dit bericht in uw browser
Uitnodiging boekvoorstelling Over de aanspraken van den mensch op geluk ( Woensdag 29/09/2021 – 19:30 - Gent )

Uitgeverij ASP, Geuzenhuis, het Masereelfonds en boekhandel Walry nodigen u van harte uit voor de boekvoorstelling van Over de aanspraken van den mensch op geluk. Vrijheid, gelijkheid, empathie van Ludo Abicht.

 

Vrijheid kan maar bestaan als ze gedeeld wordt, dat is het recht en de opgave voor elk van ons. In zijn nieuwe essay voert filosoof Ludo Abicht een interne audit uit van de verlichtingsideologie: houdt de leuze ‘vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid’ stand in de superdiverse en polariserende samenleving van vandaag? De auteur pleit voor een geheel eigen radicalisering, die van de radicale vrijheid en radicale gelijkwaardigheid. ‘Broederlijkheid’ vervangt hij door een radicale empathie.

 

Op woensdag 29 september gaat politicoloog Sami Zemni (UGent) in gesprek met Ludo Abicht over zijn nieuwe essay in het Gentse Geuzenhuis. U bent van harte welkom. De avond is gratis, registratie verplicht.

 

lijn

 

Nieuws, diversiteit en democratie

 

Auteur: Ludo Abicht | 88 blz. | A5 | ISBN: 9789461172075

 

lijn

 

Praktische informatie

Datum: woensdag 29 september 2021
Locatie: Geuzenhuis, Kantienberg 9, 9000 Gent (GEUZENHUIS - Welkom)
Deuren: 19u30

 

 

lijn

 

Filosoof en publicist Ludo Abicht doceerde Duitse literatuur en filosofie aan de universiteiten van New Brunswick (Canada), Antioch (VS), Berkeley (VS), Antwerpen en Gent. Zijn indrukwekkende bibliografie omvat boeken en artikels over Joodse wijsheid, antisemitisme, de kwestie Israël-Palestina, ethiek, integratie en de Verlichting. Eerder verscheen bij ASP het boek Jood zijn of niet, de Nederlandse vertaling van Being and Judaism van de joods-Amerikaanse denker Oscar Mandel.


Boekhandel Walry verzorgt de boekentafel.

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ruth Kerkdijk
via ruth.kerkdijk@aspeditions.be.

 

 

Logo ASP Logo Geuzenhuis Logo Masereelfonds Logo Walry

Portretfoto header: Marcel Lennartz

vubpress
Keizerslaan 34 B-1000 Brussel | www.aspeditions.be
info@aspeditions.be | T  +32 (0)2 289 26 56 | F +32 (0)2 289 26 59

@ASPeditionsvubpress facebook