Home > Boeken > VUBPRESS > VRIJZINNIG HUMANISME IN TIJDEN VAN GLOBALE OPWARMING
Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail
De juiste prijs wordt berekend na inloggen. Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten.
Verschijningsdatum: 01/06/2017

VRIJZINNIG HUMANISME IN TIJDEN VAN GLOBALE OPWARMING

door Albert Comhaire

Commissaris C. Hedegaard (EU) deelt mee en de DARA Group bevestigt: in 2016 kostte de opwarming van de aarde 400.000 doden en 1.200 miljard euro! De belangrijkste en systematisch werkende factor is CO2-uitstoot. In dit boek bestudeert ir. A. Comhaire de toenamesnelheid van de CO2-concentratie in de atmosfeer, maakt mathematische schattingen – ze zijn voor iedereen begrijpelijk – en komt o.a. tot de volgende conclusies: per 1% toename van de wereldbevolking steeg de toenamesnelheid met 1,25%; met de groeiende maatregelen ter reductie van de CO2-uitstoot slaagden we er slechts voor 5% in die toenamesnelheid af te remmen; de groeisnelheden zijn ongelijk. 

Wie zijn verantwoordelijk voor de onveranderlijk gebleken foute koers? Wat kunnen we doen om de versnelling om te keren, de snelheid te halveren en op een verantwoorde manier de overtollige CO2 uit de atmosfeer te halen?

Standaard
Prijs € 15,00

Details

VRIJZINNIG HUMANISME IN TIJDEN VAN GLOBALE OPWARMING
Auteur(s): Albert Comhaire
ISBN: 9789057186271
Formaat: 16 x 23
Aantal pagina’s: 94

Over de auteur(s)

Albert Comhaire (°1936) is burgerlijk ingenieur. Hij werkte onder meer voor de Nationale Raad voor Wetenschapsbeleid, de Vrije Universiteit Brussel en het Universitair Ziekenhuis Gent. Hij heeft deel uitgemaakt van de bestuursraad van verscheidene vrijzinnige verenigingen, was voorzitter van de Raad voor Ouders van het Gemeenschapsonderwijs en verleende zijn medewerking aan meerdere vrijzinnige tijdschriften: Mores, De Geus, De Nieuwe Gemeenschap, Het Vrije Woord. In 2014 ontving hij de driejaarlijkse Geuzenpenning. Zijn toespraak op de betreffende academische zitting vormde de basis voor dit boek. Comhaire is lid van de Adviesraad van het Fonds Lucien De Coninck, is erelid van het Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven (VUB) en maakt heden deel uit van de ploeg vrijwillige medewerkers van het Museum voor Dierkunde (UGent).

Meer in deze rubriek

ISLAM EN CHRISTENDOM Jan Nelis, Danny Praet (red.)
GESTOLDE MACHT Frederik Dhondt
RESEARCHING FEMALE GENITAL MUTILATION/CUTTING (e-book) Els Leye & Gily Coene
LIBER AMICORUM JEF VAN BELLINGEN Paul De Hert, Frederik Dhondt (red.)
DE HUMANE STAD Pieter Ballon, Cathy Macharis, Michael Ryckewaert
TEGEN VERBEELDING Pieter Meurs

Alle boeken in deze rubriek