Home > Boeken > > Dienst Studieadvies Studentenbegeleiding > VERDER STUDEREN MET AUTISME
Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail
De juiste prijs wordt berekend na inloggen. Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten.
Verschijningsdatum: 30/06/2014

VERDER STUDEREN MET AUTISME

door Isabelle Vloeberghs, Ruth de Pau

Steeds meer jongeren met autisme studeren verder in het hoger onderwijs. Dit boek werd in de eerste plaats opgesteld voor deze studenten, om hen houvast te bieden bij de overgang naar het hoger onderwijs en in de hele studieloopbaan.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt het leren en leven van intelligente jongvolwassenen met een autismespectrumstoornis of ASS in beeld gebracht. Daarnaast wordt de studieloopbaan doorlopen, van studiekeuze tot werk zoeken, met tien thema’s uit het studie- en studentenleven. Het gaat om een aantal studiegerelateerde aspecten (zoals plannen, examens afleggen, in groep werken), maar ook om mentaal evenwicht en gelukkig zijn (zoals sociaal leven en gezond blijven). Telkens worden de sterktes en beperkingen van studenten met ASS belicht, en worden er tips aangereikt voor studenten en hun omgeving. De invalshoek is praktijkgericht. Vragenlijsten en checklists kunnen het uitgangspunt vormen voor (zelf)reflectie bij alle betrokkenen, en voor het zoeken naar oplossingen voor kleine en grote problemen.

‘Verder studeren met autisme’ werd ontwikkeld voor studenten in het hoger onderwijs, én voor begeleiders en docenten die hun onderwijs en begeleiding willen afstemmen op studenten met ASS. Ook voor leerlingenbegeleiders en leerkrachten secundair onderwijs kan dit boek handvatten bieden om de overgang naar het hoger onderwijs voor te bereiden. Het boek is samengesteld door studentenbegeleiders van de Dienst voor Studieadvies en Studentenbegeleiding van de Universiteit Antwerpen. Het is geplukt uit de praktijk, en uitgewerkt voor de praktijk.

Standaard
Prijs € 15,00

Details

VERDER STUDEREN MET AUTISME
Auteur(s): Isabelle Vloeberghs, Ruth de Pau
ISBN: 9789057184079

Over de auteur(s)

Meer in deze rubriek

PRETTIG PERFECT? Sara Backx, Isabelle Vloeberghs

Alle boeken in deze rubriek