Home > Boeken > ASP editions > TAALCURSUS AFRIKAANS
Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail
De juiste prijs wordt berekend na inloggen. Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten.
Verschijningsdatum: 08/11/2016

TAALCURSUS AFRIKAANS

Achtergrond en theorie van het Afrikaans

door Jana Peeters

Afrikaans is een West-Germaanse taal die hoofdzakelijk in Zuid-Afrika en Namibië wordt gesproken. De taal kent haar oorsprong in de 17e eeuw, toen de Nederlanders van de Verenigde Oost-Indische Compagnie zich bij Kaap de Goede Hoop vestigden. Het grootste deel van de woordenschat is van Nederlandse origine. Toch kent het Afrikaans ook verschillende invloeden uit andere talen.

Jana Peeters schetst een beeld van de ontstaansgeschiedenis van het Afrikaans en de manier waarop het zich onderscheidt van het Nederlands. Het boek geeft een overzicht van de wetmatigheden die gebruikt worden voor de uitspraak en de schrijfwijze in het Afrikaans. De uitgebreide grammatica en de woordenlijst bieden handvatten om op een gerichte manier het Afrikaans te beheersen.

'Afrikaans is een taal die West-Europa en Afrika verbindt. De taal vormt een brug tussen het grote, heldere Westen en het magische Afrika' (N.P. van Wyk Louw, Het Afrikaanse Taalmonument, 1975). Het Afrikaans wordt nog steeds op vele plaatsen en door een groot publiek gesproken. Het is dan ook zeker de moeite waard om deze relatief eenvoudige taal te leren.

Standaard
Prijs € 25,00

Details

TAALCURSUS AFRIKAANS
Auteur(s): Jana Peeters
ISBN: 9789057185946
Aantal pagina’s: 91

Over de auteur(s)

Jana Peeters is een sociaal agoog uit België, die in Zuid-Afrika terechtkwam voor het werk met kinderen met een handicap. Na haar onderzoek naar de plaatselijke hulpverlening startte ze verschillende sociale projecten waarvoor ze regelmatig naar Zuid-Afrika gaat. Ze raakte bijzonder geboeid door de Zuid-Afrikaanse cultuur en de Afrikaanse taal. In 2016 kreeg ze de vraag om een opleiding Afrikaans te geven aan het CVO Handelsschool in Aalst. Naar aanleiding van deze eerste cursus Afrikaans voor volwassenen in avondonderwijs werd dit boek samengesteld.

Meer in deze rubriek

GETUIGEN TUSSEN GESCHIEDENIS EN HERINNERING NR. 125 (2017) Stichting Auschwitz
ONE SAFE PLACE FOR HOPE AND EMPOWERMENT Pascale Franck, Bert Groen, Davy Simons (EFJCA)
CATECHISMUS VAN DE UNIVERSELE MORAAL Patrick Stouthuysen
GIACOMO CASANOVA'S HISTOIRE DE MA VIE Koenraad Verrycken
ALLE HENS AAN DEK Jos De Bremaeker
DE SPELREGELS VAN DE DEMOCRATIE - 3E HERZIENE EDITIE Stefaan Fiers, Steven Van Hecke

Alle boeken in deze rubriek