Home > Boeken > UPA > SAMENLEVEN MET OVERTUIGING(EN) - SOFTCOVER
Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail
De juiste prijs wordt berekend na inloggen. Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten.
Verschijningsdatum: 21/09/2015

SAMENLEVEN MET OVERTUIGING(EN) - SOFTCOVER

LEVENSBESCHOUWING, DEMOCRATIE EN WETENSCHAP

door Patrick Loobuyck

Wat moeten mensen weten als ze zich vandaag ernstig en genuanceerd met levensbeschouwelijke thema's willen inlaten? Dat is de ambitieuze vraag van waaruit dit boek is ontstaan. Ondanks de secularisering zijn religie, levensbeschouwing en diversiteit nog steeds onderwerp van debat.

Samenleven met overtuiging(en) biedt een overzicht van de belangrijkste levensbeschouwingen en geeft achtergrondinformatie bij het huidige levensbeschouwelijke landschap wereldwijd. Vervolgens wordt aandacht besteed aan de historische achtergrond en politiekfilosofische betekenis van godsdienstvrijheid, tolerantie en overheidsneutraliteit, en aan de plaats die levensbeschouwing in een liberale, democratische rechtsstaat kan krijgen. Tot slot is het boek een grondige aanzet tot reflectie over religie, levensbeschouwing en wetenschap.

Levensbeschouwelijke diversiteit is brandend actueel, maar de hevigheid waarmee erover wordt gesproken is vaak niet recht evenredig met de kennis van zaken. Dit boek wil informeren en bijdragen aan een elementaire levensbeschouwelijke geletterdheid. Het is een must voor iedereen - gelovig, twijfelend of ongelovig - die geïnformeerd het debat over levensbeschouwing en het samenleven in diversiteit wil volgen of eraan wil deelnemen.


Standaard
Prijs € 18,00

Details

SAMENLEVEN MET OVERTUIGING(EN) - SOFTCOVER
Auteur(s): Patrick Loobuyck
ISBN: 978 90 57184604

Over de auteur(s)

Patrick Loobuyck (1974) studeerde godsdienstwetenschappen aan de KULeuven en Moraalwetenschappen aan de UGent. Hij is doctor in de moraalwetenschappen, professor levensbeschouwing aan het Centrum Pieter Gillis van de Universiteit Antwerpen en gastprofessor aan de UGent waar hij onder meer politieke filosofie doceert.

Meer in deze rubriek

PRODUCT SERVICE SYSTEM DESIGN/ PRODUCT SERVICE SYSTEM STRATEGIC ROLLOUT
THE MAKING OF SAMUEL BECKETT'S MALONE MEURT/MALONE DIES Dirk Van Hulle, Pim Verhulst
DRAMATISCH PERIPATETIKON Herman Teirlinck, Assia Bert, Toon Brouwers
PRETTIG PERFECT? Sara Backx, Isabelle Vloeberghs
THE MAKING OF SAMUEL BECKETT'S MOLLOY Édouard Magessa O'Reilly, Dirk Van Hulle, Pim Verhulst
AUSCHWITZ BEZOEKEN Carlo Saletti, Frediano Sessi

Alle boeken in deze rubriek