Home > Boeken > > DE AVONDEN IN DE RUE SAINT-LAZARE
Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail
De juiste prijs wordt berekend na inloggen. Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten.
Verschijningsdatum: 18/07/2014

DE AVONDEN IN DE RUE SAINT-LAZARE

door Patrick Stouthuysen

Gustave de Molinari (Luik, 1819 – Adinkerke, 1912) is vandaag vooral bekend als één van de intellectuele voorvaders van het libertarisme. In zijn tijd was hij een liberaal econoom met internationale faam. De Molinari trok de klassieke liberale principes consequent door. Zo bepleitte hij de radicale utopie van de staatloze vrije markt. Die radicale utopie ontvouwt hij in deze Soirées de la rue Saint-Lazare (1849).

De Soirées zijn opgebouwd rond twaalf gespreksavonden waarop drie vrienden – de Conservatief, de Socialist en de Economist – over de grote vraagstukken van samenleving en economie debatteren. Zo laat de Molinari ons op zeer bevattelijke wijze kennismaken met de beginselen van het liberalisme en van de klassieke economie. Interessant en origineel zijn ook de oplossingen voor de vraagstukken van armoede en ongelijkheid die de Molinari, conform de principes van de markteconomie, bedenkt.

Met deze eerste Nederlandse vertaling van de Soirées de la rue Saint-Lazare wordt een, althans in eigen land, vergeten klassiek liberaal denker van onder het stof gehaald.


Standaard
Prijs € 29,95

Details

DE AVONDEN IN DE RUE SAINT-LAZARE
Auteur(s): Patrick Stouthuysen
ISBN: 9789057183980

Over de auteur(s)

Patrick Stouthuysen is als academisch directeur verbonden aan de Faculteit van de Economische en Sociale Wetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel. Hij publiceerde bij ASP eerder onder meer Alexis de Tocqueville. Over de democratie in Amerika (2008), Adam Smith. Hoe worden landen welvarend? (2009), Eugen Richter. ‘Vrij naar Bebel’. Een politieke toekomstroman uit 1891 (2012) en Karel Buls. ‘Croquis Siamois’. Een reisverslag uit 1901 (2013).

Meer in deze rubriek