Accueil > Publications > > THUISWERKEN VOOR MANAGEMENT ASSISTANTS EN ADMINISTRATIEVE MEDEWERKERS
Partager : Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail
Vous devez être enregistré(e) pour voir apparaître les réductions. Le prix est T.V.A. incl. et hors frais de transport.
Date de parution : 01/05/2014

THUISWERKEN VOOR MANAGEMENT ASSISTANTS EN ADMINISTRATIEVE MEDEWERKERS

par: Annie Verhaeghe

Een handige tool voor wie overweegt om Telewerken/Het Nieuwe Werken in te voeren in zijn organisatie!

Thuiswerken, telewerken, het ‘Nieuwe Werken’: ontelbare publicaties zijn er al over verschenen, die de voor-en nadelen van deze nieuwe vormen van werken in kaart brengen. Dit onderzoek bestaat uit twee delen. In Deel I gaan we eerst dieper in op de complexe (en vaak verwarrende) terminologie om vervolgens een beeld te schetsen van de belangrijkste bestaande studies erover en de implementaties van telewerken/ Het Nieuwe Werken op de werkvloer. We sluiten af met een grondige bespreking van het juridisch kader rond telewerken, zowel voor de openbare als de private sector.

In Deel II zoomen we in op drie cases: drie bedrijven in de regio Brussel die zowel qua grootte (multinational, middelgrote regionale speler, kmo) als sector (industrie, zorg, diensten) enorm van elkaar verschillen: Umicore, UZ Brussel en Shurgard. We belichten achtereenvolgens de bestaande situatie inzake invoering van telewerken/Het Nieuwe Werken (AS IS) bij deze drie organisaties om vervolgens aan de hand van de resultaten van een peiling bij management assistants en administratieve medewerkers na te gaan hoe een brede invoering van deze nieuwe vorm van werken een impact kan hebben op hr, ict en facility (TO BE).

Door te werken met drie concrete voorbeelden kunnen andere bedrijven die overwegen om telewerken/Het Nieuwe Werken in te voeren, zich beter spiegelen aan deze voorbeelden en nagaan hoe zij het best dit veranderingsproces aanpakken. Deel I kan hen dan de noodzakelijke extra theoretische en juridische achtergrond bieden.

Prix standard
Prix € 25,95

Détails

THUISWERKEN VOOR MANAGEMENT ASSISTANTS EN ADMINISTRATIEVE MEDEWERKERS
Auteur(s) : Annie Verhaeghe
ISBN : 9789057183973

Le(s) auteur(s)

Annie Verhaeghe (1960) is als onderzoeker verbonden aan de Erasmushogeschool Brussel. Haar onderzoek richt zich voornamelijk op administratieve beroepen, de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt en taalbeleid. Eerder publiceerde ze bij ASP Het imago van office management. De studie en het beroep (2011) en Competent van schoolbank naar werkvloer. Competentiegerichte leeropdrachten voor professionele bachelors office management (2008).

À découvrir dans cette rubrique